Företag

MAIN

Om företag

Företag kan tjäna pengar på tre sätt. Sälja saker via butikskistor, skriva avtal med andra företag eller sätta in pengar direkt på företagskassan. När du har ett företag kan du anställa spelare och sätta lön som betalas ut automatiskt varje dag.

Starta upp företag

/cm create [namn] [säkerhetskassa]

När du startar företaget måste du ange namn och summan som ska sättas in på säkerhetskassan. Den summan fungerar som en typ av räddning utifall att företagets banksaldo är tomt och du har löner eller avtal att betala. Du kan inte plocka ut pengarna ur säkerhetskassan, däremot kan du sätta in mer pengar där genom att skriva /cm addcapital [företag] [summa]

För att sätta in pengar på företagets bankkonto skriver du: /cm deposit [företag] [summa]

Du kan sätta högkvarter till ditt företag, som du enkelt tar dig till via /cm tp [företag]. För att sätta högkvarteret skriver du /cm setlocation [företag]

För att visa en lista över de företag du äger eller är anställd i skriver du /cm list, för att se alla företag skriver du /cm globallist.

Företag hanteras på enklaste vis via inställningsmenyn som öppnas genom /cm detail [företag]. Där kan du ändra inställningar och se recensioner, jobbansökningar, anställda, företagsbanken och mer.

Anställ medarbetare

För att kunna anställa andra i företaget, måste du först få in en ansökan. Spelaren som vill jobba hos dig skriver en ansökan på följande vis:

/cm request send [företag] [lön] [text]

Lönen går att ändra senare. Du går sedan in och godkänner ansökan via företagets inställningsmeny /cm detail [företag], genom att klicka på Ägget i mitten av menyn.

Butiker

Ett snabbt och smart sätt att tjäna pengar genom företag är att bygga en butik eller ett stort köpcenter. Du kan läsa om hur kistbutiker fungerar under guiden som länkas här nere.

Byt ut den översta raden på skylten mot c:Ditt-företag för att låta summan länkas med företaget istället för ditt eget konto.

Kontrakt

Att skriva kontrakt mellan företag är ett enkelt och säkert sätt att ta betalt och utföra tjänster. Det kan till exempel vara användbart om du ska bygga ett hus, samla trä eller göra mat till en stor firmafest åt ett annat företag.

Om du vill skicka ett kontrakt erbjudande till en klient skriver du:/cm contract send [företag] [klient] [$] [text]. Byt ut företag med ditt eget företag, $ med betalningen och text med vad kontraktet innebär. Det är viktigt att ange hur länge det kommer att ta också, t.ex. 4 dagar.

Din klient kommer nu att få ett kontrakt erbjudande under deras företagsmeny, de ska då gå in och godkänna kontraktet via deras meny, /cm detail [företag]. Efter det skall du få betalt och då kan du börja jobba!

När du har slutfört arbetet ska du gå in via din företagsmeny, /cm detail [företag] och verifiera att du slutfört arbetet genom att gå in bland dina kontrakt och välja att du slutfört kontraktet. Din klient skall sedan godkänna att kontraktet är slutfört.

Att lura varandra genom kontrakt bryter mot serverns regler och är straffbart. Försök därför inte att dra till med ursäkter eller bortförklaringar till att inte slutföra ett skrivet kontrakt.

Recensioner

Om du har anlitat ett annat företag, eller blivit anlitad av ett företag kan du be det andra företaget att skriva en snäll recension om ditt företag!

För att lämna en recension om ett företag skriver du följande kommando;/cm review create [företag] [1-10] [motivering]

Börsnotering

Undvik att börsnotera ditt företag. I princip alla företag går i ekonomisk förlust på grund av börsnotering, samt kan det skapa stora problem om värdepapper försvinner. Funktionen är ännu i Alpha.