Börsmarknad

MAIN

Om Börsmarknad

Börsmarknaden är en plats där du som spelare kan köpa och sälja aktier i olika företag. Börsen har sitt näste inuti banken. Börsen är öppen Måndag-Fredag mellan 15.30 - 22.00. Aktievärdet på Sweplay Börsmarknad stämmer överens med riktigt data från Yahoo Finance.

Du kan bli duktig på att förutse händelser på börsen och göra kloka investeringar och sedan sälja av vid rätt tillfälle. Så kan du tjäna pengar på att investera!

För att ta dig till Börsmarknaden skriv /warp bank

Inne i börshuset finns det olika kategorier: Teknologi, Webb & Appar, Bilindustri, Mat & Dryck samt Finansiellt. Inom varje område finns det olika företag som du kan investedra i. Det gör du på följande sätt:

Köpa och Sälja aktier:

Här har vi ett exempel på ett företag det går att investera i på Sweplay Börsmarknad. Facebook!

Högerklicka på KÖP-skylten under företagsnamnet för att köpa aktier i det. Sedan kommer det upp en GUI:

Sedan klickar på det någon av det gröna bitarna för att välja antalet aktier att köpa. De olika bitarna väljer antalet aktier att köpa. Sedan när du valt antalet klickar på på det gröna blocket, köpet är nu genomfört.

För att se dina aktier använder du kommandot /portfolio

Sälj aktier

Klicka på SÄLJ-skylten ovanför företagets namn för att sälja dina andelar. Det fungerar på samma sätt som att köpa.

Högerklicka på skylten och sedan väljer du antalet aktier inom företaget genom att klicka på de gröna glasbitarna. När du valt antalet aktier att sälja av klickar du på det gröna glasblocket. Nu är aktierna sålda!